Žena věřila, že si píše s Tomem Cruisem. Přišla o 150 tisíc korun

Náchodští policisté se nedávno zabývali případem, který ukazuje na extrémní úroveň lidské důvěřivosti vůči online podvodům. Jedna 43letá žena přišla o bezmála 150 tisíc korun poté, co se stala obětí neznámého podvodníka, který se vydával za slavného hollywoodského herce Toma Cruise.

Podvodník využil sílu internetu a sociálních sítí k tomu, aby si získal důvěru této ženy, která snila o spojení se svým filmovým idolem. Začal s ní komunikovat a postupně ji přesvědčil, že skutečně mluví s Tomem Cruisem. Zdánlivě autentickým způsobem podvodník vytvořil iluzi osobního kontaktu a vztahu s hercem, což vedlo ženu k tomu, že investovala své úspory do tohoto neexistujícího vztahu.

Když bylo nutné uskutečnit plánované osobní setkání, které mělo být zprostředkováno Tomovým manažerem, žena byla požádána, aby finančně přispěla na organizaci setkání. Podvodníkova manipulace však nezůstala odhalena a žena nakonec přišla o významnou část svých peněz.

Podle policie je tento případ typickým příkladem toho, jak mohou být lidé zranitelní vůči sofistikovaným online podvodům, které využívají jejich touhy a iluze. Zdůrazňují, že podvodníci často vytvářejí iluze a využívají důvěřivosti obětí k získání finančních prostředků.

Náchodští policisté varují veřejnost před takovými podvody a vyzývají k opatrnosti při komunikaci na sociálních sítích a online platformách. Poukazují na význam ověřování totožnosti osob, s nimiž komunikujeme online, a radí, aby lidé nezapomínali na kritické myšlení a zdravý úsudek při podobných interakcích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!